0 0.00

Maak kennis met Concept Cartoons

Geplaatst op door Erik Groot Koerkamp

Maak kennis met Concept Cartoons
Vol trots presenteren wij Concept Cartoons, een zeer succesvol uit Engeland afkomstig programma, door ons vertaald en aangepast aan het onderwijs in Nederland. 

Hoe denken kinderen dat de wereld om hen heen in elkaar zit? Hoe kom je te weten wat deze concepten zijn? Hoe ga je hierover in gesprek? En hoe kun je onderzoeken of het concept klopt? Daarover gaat Concept Cartoons Mens & Natuur.
Concept Cartoon Sneeuwpop
Als het dan gaat dooien kun je deze Concept Cartoon meteen inzetten met de vraag; WAT DENK JIJ? Reken er maar op dat er dan enthousiaste onderzoekjes volgen, want kinderen willen ook wel even checken of het ook echt klopt wat ze denken.
 
Concept Cartoons zijn tekeningen in cartoonstijl die een aantal verschillende concepten naar voren brengen over onze alledaagse werkelijkheid. Concept Cartoons zijn ontworpen om de aandacht te pakken, discussie uit te lokken en om wetenschappelijk denken te bevorderen. Door het aanbieden van verschillende concepten van waaruit naar een situatie gekeken kan worden, dagen Concept Cartoons leerlingen uit om een eigen standpunt in te nemen en dat vervolgens te testen. Alles draait om de vraag: “Wat denk jij?” 
Concept Cartoons kun je bijvoorbeeld gebruiken bij de start van een les, als start van een nieuw thema of om aan te sluiten bij de actualiteit van het moment. Een handvat om je les vorm te geven is het 9 stappenplan.
Concept Cartoons in de praktijkZelf aan de slag met Concept Cartoons? Dat kan al vanaf € 6,95
Concept Cartoons zijn namelijk verkrijgbaar per thema.
Ieder thema bestaat uit 12 Cartoons met handleiding, 9 stappenplan en bij elke Cartoon een vervolg- en ideeënpagina.
De complete set van 10 thema’s bestaat uit 120 Cartoons en is verkrijgbaar voor € 49,-
Meer weten en Concept Cartoons aanschaffen