Workshop: Programmeren met de in het basisonderwijs; hoe doe je dat?

Programmeren in het basisonderwijs; zo doe je dat!

Training

Programmeren in het basisonderwijs; zo doe je dat!

Achtergrond: Het basisonderwijs staat voor een grote uitdaging: in 2020 moet het wetenschap- en techniekonderwijs geïntegreerd zijn in het curriculum van iedere school. Hoe dit vorm te geven staat iedere school vrij. De wens om wetenschap en techniek een plaats te geven binnen het basisonderwijs is ontstaan door enerzijds de behoefte aan technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt en anderzijds door de snel veranderende maatschappij. Door de snelle veranderingen worden andere vaardigheden gevraagd, zoals probleemoplossend denken, creativiteit en ICT-vaardigheden. Programmeren is een onderdeel binnen W&T waarbij deze vaardigheden veel aan bod komen.

Wat: Tijdens de 2 uur durende workshop maakt u kennis met verschillende robots uit onze leerlijn programmeren. Daarnaast gaat u zelf praktisch aan de slag met één van onze robots, namelijk de InO-Bot. Deze is geschikt voor de bovenbouw (groep 6,7,8). Deze robot en de bijbehorende les, zijn na deelname aan de workshop van u. Zo kunt u de opgedane kennis en vaardigheden meteen toepassen in uw eigen klas!

Voor wie: Leerkrachten midden-en bovenbouw. Dit is een training voor teams. Losse inschrijvingen zijn op dit moment niet mogelijk.

Waar en wanneer: Op aanvraag

 

Trainers: Erik Groot Koerkamp & Monica Kroek

 

Kosten p.p: € 239,- inclusief InO-Bot  en bijbehorende les.

 

Ja, ik heb belangstelling voor de workshop :