Een afsluiting en een nieuw begin..... - Denkenkunjeleren

Een afsluiting en een nieuw begin…..

Geplaatst op door Marieke van Bethraij

Tegelijk met de start van een nieuw schooljaar is er onze nieuwe website, waar we heel blij mee zijn!

De website zal de komende tijd aangevuld worden met nog meer Sprankelende Onderwijsmaterialen en ook komen er nog een aantal mooie nieuwe trainingen aan. Er is een leuke Introductie Aanbieding te vinden en scholen kunnen zich nog tot 14 september inschrijven voor de Challenge in de Week van de Biologie.

Behalve het nieuwe begin was er deze week ook een afsluiting. De afsluiting van een “Teamtraining Onderzoekend leren en Talentontwikkeling,” een traject van 4 bijeenkomsten op basisschool de IJsselhof in Zwolle. Leerkrachten is de vraag gesteld: “Wat heb je nou geleerd in deze training?” Hierbij een kleine bloemlezing uit de antwoorden:

Meer rust in mezelf om niet te snel te reageren, oplossend te reageren. Laat het meer uit het kind zelf komen. / Door vragen te stellen, leerlingen te activeren om hun eigen leerproces te sturen. / Dat we allemaal bang zijn om de regie los te laten, maar dat het allemaal een succesverhaal is geworden. We moeten erop kunnen vertrouwen dat leerlingen het ECHT kunnen / Ik heb vooral ‘gereedschappen’ en ideeën gekregen die mij praktisch op weg helpen binnen het onderzoekend leren. / Dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en dat je het gewoon moet DOEN. / Kinderen zien groeien, door eigenaarschap en daar als leerkracht van genieten. / Ik heb geleerd dat loslaten van de kinderen spannend maar leuk is, omdat er zulke mooie dingen door ontstaan. 

Inmiddels hebben 1400 leerkrachten deze training gevolgd en er starten er ook dit jaar weer nieuwe scholen. Meer informatie over deze training is te vinden op de website.

We wensen eenieder een fijn schooljaar vol Sprankelend Onderwijs.