Excellentietraject " Slimme kinderen uitdagen met Onderzoeken en Ontwerpen"

Meerbegaafdheid stimuleren d.m.v. onderzoeken & ontwerpen

Leerkrachten die met meerbegaafde kinderen werken, kunnen meedoen met dit traject van 5 bijeenkomsten. Deelnemers zijn vol lof over dit traject en de volgende uitspraken zijn kenmerkend: "Je leert de nieuwsgierigheid van kinderen maximaal te prikkelen”, "Dit was één grote inspiratiebron”, "Je wordt op het spoor gezet hoe je de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hoe je ervoor zorgt dat die ontluikende interesse wordt omgezet in nadenken”, "Een rijke cursus die je op heel veel ideeën brengt.”

Gemotiveerd door hun enthousiasme wordt opnieuw dit traject aangeboden dat specifiek ingaat op hoe je onderzoekend en ontwerpend leren kunt inzetten voor meerbegaafde kinderen. Daarnaast wordt ingegaan op de biologische basis van leren en intelligentie, onze hersenen. 

Hoe daag je meerbegaafde kinderen uit? Hoe zorg je voor passend onderwijs voor deze groep kinderen? Wetenschap en Techniek onderwijs is bij uitstek geschikt om te kunnen differentiëren binnen je klas en om passend onderwijs te kunnen bieden voor meerbegaafde leerlingen. Met deze nascholing leer je hoe je de nieuwsgierigheid van meerbegaafde leerlingen kunt prikkelen, hoe je omgaat met moeilijke vragen en hoe je ze uit kunt dagen om creatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Je hoeft zelf als leerkracht zeker niet meerbegaafd óf technisch te zijn om kinderen hierin te kunnen uitdagen en begeleiden. Je kunt opgedane kennis toepassen binnen een plusklas of binnen je gewone groep.

Voor meer informatie en opgave voor de trajecten: teamscholing, de basiscursus, talentontwikeling voor meerbegaafden, het BSO-traject, verbazing en verwondering bij het jonge kind en maatwerk: neem contact met ons op

 

 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.